Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Όχι» της ΕΚΠΟΙΖΩ στους πλειστηριασμούς – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με την τρόικα

«Όχι» της ΕΚΠΟΙΖΩ στους πλειστηριασμούς – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με την τρόικα
Αναγκαία η τριετής αναστολή των πλειστηριασμών




Την κατηγορηματική της αντίθεση στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών επανέλαβε η ΕΚΠΟΙΖΩ κατά τη συνάντηση που είχαν μέλη της με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα την περασμένη Τρίτη.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ, υπογραμμίζεται ότι τονίστηκε η ανάγκη για τριετή αναστολή των πλειστηριασμών καθώς και οι συνέπειες που θα υπάρξουν από ενδεχόμενη απελευθέρωση τους.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «αναγνωρίστηκαν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης, της ανατροπής των εισοδημάτων και της ανεργίας».
Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση σε συγκεκριμένες θέσεις της οργάνωσης όπως π.χ αυτές που συνεισφέρουν στην προσαρμογή των χρεών στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών και η ένταξη των εμπόρων (οι οποίοι μέσα από την εμπορική τους δραστηριότητα καλύπτουν τον βιοπορισμό τους) στο ν. 3869/10.
Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, διαπιστώθηκε επίσης «η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων καθώς και η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου προσαρμογής των οφειλών» καθώς και η ανάγκη να χαραχθεί «μια τουλάχιστον 10ετής στρατηγική για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης