Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο… στόχαστρο 9 ανεξάρτητων βουλευτών ο Γιάννης Στουρνάρας

Στο… στόχαστρο 9 ανεξάρτητων βουλευτών ο Γιάννης Στουρνάρας
Τον καλούν να παραιτηθεί, αν δεν... μπορεί
Προσωπική επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πραγματοποίησαν 9 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι επιλογές του Γιάννη Στουρνάρα για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
«Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος γιατί σε αυτά επενδυόταν διαχρονικά η φοροδιαφυγή, αφενός καταδεικνύει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής του για την πάταξη αυτού του φαινομένου και αφετέρου αποτελεί πρόκληση για την συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών και κυρίως αυτών που συνθέτουν τη μεσαία τάξη της χώρας μας. Αποτελεί ακόμα αδικαιολόγητη τιμωρία των συνεπών φορολογουμένων, επιβράβευση των φοροφυγάδων και συνεπώς ενθάρρυνση της συνέχισης του υπάρχοντος σαθρού συστήματος» διαμηνύουν με κοινή τους, δήλωσε, οι βουλευτές Μουτσινάς, Ανδρουλάκης, Βουδούρης, Κασαπίδης, Κουράκος, Μπόλαρης, Νικολόπουλος, Παραστατίδης και Σταυρογιάννης.
Κάνοντας λόγο για ανικανότητα πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, σημειώνουν πως «οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως ο κ. Σούρλας καταγγέλλουν ότι το ποσό από τη φοροδιαφυγή σε αυτό το χώρο ξεπερνά τα  5 δισ. ευρώ».
«Αντί να παταχθούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας επιλέγει να εξοντώσει όλα τα νοικοκυριά και τους μικροϊδιοκτήτες, αποκαλώντας τους μάλιστα επενδυτές από φοροδιαφυγή» προσθέτουν εν συνεχεία.
«Αν ο κ. υπουργός δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμοστεί αυτό το πραγματικά δίκαιο μοντέλο φορολόγησης και αν εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα για τους μεγάλους φοροφυγάδες, τότε θα είναι καλύτερο για τους πολίτες, για τη χώρα, αλλά και για τον ίδιο, να παραιτηθεί» καταλήγουν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης