Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετανάστευση και ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σαμαρά με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Μετανάστευση και ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σαμαρά με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση
Η συνεργασία των δυο χωρών στο θέματα της μετανάστευσης και της ενέργειας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Νορβηγίδα ομόλογό του Erna Solberg.
Οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.
Εντυπωσιασμένη δήλωσε η κ. Solberg από την Ελλάδα που κατάφερε να περιορίσει τα ελλείμματα της και από τους Έλληνες που άντεξαν τόσα πολλά.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης, καθώς πέτυχαν και ξεπεράστηκαν οι στόχοι, όπως αυτός του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Για τη συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Σαμαράς τόνισε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον της Νορβηγίας φέρνοντας παράδειγμα την υποστήριξή της για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο αλλά και τη συμμετοχή της στην Frontex.
«Το άχθος που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η κ. Solberg η οποία έκανε γνωστό πως σε αυτό το κλίμα συζήτησε το θέμα πριν φτάσει στην Ελλάδα και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Barroso. Στα θέματα ενέργειας ο πρωθυπουργός μίλησε για τις έρευνες που έκανε νορβηγική εταιρεία στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης ενώ για το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας σε επόμενη φάση πιθανής εξόρυξης, είπε ότι στα ενεργειακά η παρουσία της Νορβηγίας είναι σημαντική χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.
Επ΄ αυτού η πρωθυπουργός της Νορβηγίας είπε ότι «διαβλέπουμε σημαντικές προοπτικές και για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο».
Επίσης τόνισε πως και ιδιωτικές νορβηγικές εταιρείες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην χώρα μας και για εμπορικούς λόγους.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης