Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΜΕΚ: Οι πλειστηριασμοί είναι «κόκκινη γραμμή» για την κοινωνία

ΠΟΜΕΚ: Οι πλειστηριασμοί είναι «κόκκινη γραμμή» για την κοινωνία
Αναγκαία είναι η συστράτευση όλων ενάντια στους πλειστηριασμούς τόνισε σε εκδήλωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών
Αναγκαία είναι η συστράτευση όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι οι πλειστηριασμοί είναι «κόκκινη γραμμή» για την κοινωνία ενώ για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των πιστώσεων, θα πρέπει να αποκατασταθεί η προοπτική αποπληρωμής τους και αυτό προϋποθέτει ρύθμιση και προσαρμογή των δανειακών υποχρεώσεων στις πραγματικές αξίες και δυνατότητες, όπως σημειώθηκε σε εκδήλωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (ΠΟΜΕΚ).
Η εκδήλωση είχε θέμα «Όχι στους πλειστηριαμούς», με αίτημα την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 έτη ακόμα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης υπογράμμισε στην τοποθέτησή του: «Η αγορά πλέον στενάζει. Η εξαίρεση των ΜμΕ εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών από τις ρυθμίσεις ενήμερων και ενυπόθηκων δανείων σε συνδυασμό με την πρόβλεψη κατάσχεσης καταθέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αλλά και τη δυνατότητα για άμεση αυτοματοποιημένη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς αποτελούν έναν εφιάλτη που βιώνει ο κάθε επαγγελματίας. Η ΕΣΕΕ επιμένει στην πρότασή της για θέσπιση ενός ενιαίου κώδικα ρύθμισης δανείων που θα διασφαλίζει ισότητα και αναλογικότητα. Επιπλέον, θα πρέπει να προωθηθεί η υποχρεωτική αναδιάρθρωση δανείων που είναι εγγυημένα από το ΤΕΜΠΜΕ χωρίς δυνατότητα για αξιώσεις επιπλέον εξασφαλίσεων από τις τράπεζες».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα «δίκτυ ασφαλείας» που θα αποτρέψει την κοινωνική αποδιάρθρωση και την οικονομική κατάρρευση.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης