Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων

Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων
Νέες διαβεβαιώσεις του υφ.Ανάπτυξης, Αθ.Σκορδά για τους πλειστηριασμούς


Νέες διαβεβαιώσεις ότι η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων δεν κινδυνεύει από τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν στο ζήτημα των πλειστηριασμών παρείχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Star, ο κ.Σκορδάς εκτίμησε ότι θα υπάρξει «μια καλή και ασφαλής λύση» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το εν λόγω ζήτημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν βάζουμε βάζουμε στο τραπέζι την πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων και καμία άλλη συμφωνία πέρα από αυτή δεν μπορεί να θεωρείται ικανοποιητική»,
Πάντως, ο κ.Σκορδάς υποστήριξε ότι πέρα από την προστασία της πρώτης κατοικίας θα πρέπει με το νέο πλαίσιο να διασφαλίζεται και η δυνατότητα να εξακολουθεί να υπάρχει τραπεζικός δανεισμός.
«Στόχος είναι να διευκολύνουμε τον οικονομικά αδύναμο, χωρίς ωστόσο αυτό να καταργεί την έννοια της εγγύησης», σημείωσε ο κ.Σκορδάς.
Ερωτηθείς για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ο υφυπουργός την χαρακτήρισε «μη ισορροπημένη».
«Καλοπίστως και η αντιπολίτευση προτείνει κάποιες λύσεις, αλλά δεν μπορούν οι λύσεις αυτές να κινούνται στη σφαίρα του ανέφικτου» τόνισε ο κΣκορδάς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης