Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νοmura: Tο 2014 θα είναι το τέλος των σεναρίων για το....τέλος του κόσμου, θα μας λείψουν χρεοκοπίες κρατών

Νοmura: Tο 2014 θα είναι το τέλος των σεναρίων για το....τέλος του κόσμου, θα μας λείψουν χρεοκοπίες κρατών
Παραμένει ο προβληματισμός για τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες οικονομίες
Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές της Nomura για την Ευρώπη και την Ιαπωνία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες οικονομίες όπου ο προβληματισμός είναι ακόμη αυξημένος.
Στην ανάλυση του Michael Kurtz με τον τίτλο «The End Of The End Of The World» (το τέλος των σεναρίων για το τέλος του κόσμου), εκτιμάται ότι το τέλος της κρίσης πλέον έχει έρθει.
Τα πραγματικά τεράστια θέματα που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια αποτελούν παρελθόν ενώ ο συστημικός κίνδυνος δεν εντάσσεται στα βασικά σενάρια των επενδυτών.
Σύμφωνα με τον Michael Kurtz η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ έχει ανακάμψει, τα νοικοκυριά έχουν βελτιώσει τα οικονομικά τους σε μεγάλο βαθμό, το γουάν είναι ισχυρότερο, οι εμπορικές ανισορροπίες μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας έχουν μειωθεί, η Κίνα έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι διαφορές στο κόστος δανεισμού μεταξύ του πυρήνα και της περιφέρειας της Ευρώπης έχουν ουσιαστικά μειωθεί και η Ευρώπη αναπτύσσεται και πάλι.
Κοιτάζοντας μπροστά λοιπόν, μπορούμε να δουμε το 2014 ως έτος κατά το οποίο οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι δεν θα κυριαρχήσουν στη διαμόρφωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων.
Αντίθετα, οι μετοχές παγκοσμίως το 2014 θα επηρεαστούν από την πορεία της κερδοφορίας. Τα καλά νέα είναι ότι το 2014 θα πρέπει να δούμε ένα αρκετά ισχυρό momentum ανάπτυξης των εταιρικών κερδών.
Ένας ακόμη παράγοντας της πορείας των αγορών διεθνώς είναι το ύψος των ρυθμών ανάπτυξης των βασικών οικονομιών.
Οι μετοχές θα απαιτούν όλο και περισσότερο μια λογική πορεία ανάπτυξης, παρά την αποτίμηση των μακροοικονομικών κινδύνων.
Έτσι, ο αναλυτής της Nomura είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ιαπωνία και την Ευρώπη, αλλά αντίθετα ανησυχεί για τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης