Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκορδάς (υφ.Ανάπτυξης): Θα προχωρήσουμε σε μονομερή λύση για τους πλειστηριασμούς

Σκορδάς (υφ.Ανάπτυξης): Θα προχωρήσουμε σε μονομερή λύση για τους πλειστηριασμούς
Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα εντός δύο εβδομάδων


Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική λύση για το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ.Σκορδάς τόνισε πως απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων.
«Οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών που δεν έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω των υφιστάμενων προστασιών ανέρχονται σε περίπου 66.000 από το 2009» υποστήριξε ο κ.Σκορδάς, αναφέροντας πως το πλαίσιο Παπαθανασίου μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας.
Όπως εκτίμησε ο κ. Σκορδάς, οι δανειολήπτες που καλύπτονται από το πλαίσιο Παπαθανασίου ανέρχονται περίπου σε 14.000.
Αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα για πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds, ο κ.Σκορδάς υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψη του να έχουν πωληθεί στεγαστικά δάνεια σε funds.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης