Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η προσπάθεια του Στουρνάρα να καταλάβει την θέση του διοικητή της ΤτΕ θα αποδείξει ότι απέτυχε ως υπουργός οικονομικών

Η προσπάθεια του Στουρνάρα να καταλάβει την θέση του διοικητή της ΤτΕ θα αποδείξει ότι απέτυχε ως υπουργός οικονομικών
Η ΤτΕ διαθέτει ήδη τον καλύτερο τεχνοκράτη διοικητή δεν χρειάζεται πειραματισμούς
Εσχάτως έχει επανακάμψει η φημολογία, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ο τωρινός υπουργός οικονομικών σχεδιάζει, εξετάζει, σκέφτεται, προσανατολίζεται ώστε μέσω πολιτικής παρέμβασης να πάρει την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Να σημειωθεί ότι η θητεία Προβόπουλου λήγει τον Ιούνιο του 2014 και αναμένεται να ανανεωθεί έως το 2019, με βάση το κυρίαρχο  σενάριο.  
Η ΤτΕ ήδη διαθέτει τον καλύτερο διοικητή στην ιστορία της τον Γιώργο Προβόπουλο ο οποίος απέδειξε στα δύσκολα ότι η εποπτική αρχή μπορεί να δουλεύει άρτια σε μια χώρα χρεοκοπημένη.
Οι τράπεζες διασώθηκαν και όλη η Ευρώπη εξήρε το έργο της ΤτΕ και του Γιώργου Προβόπουλου.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, λοιπόν επανεμφανίζεται στο «προσκήνιο των φημών» ότι ενδιαφέρεται για την ΤτΕ.
Θα θέσουμε ορισμένα ερωτήματα
1)Ο Γιάννης Στουρνάρας ολοκλήρωσε το έργο του ως υπουργός οικονομικών;
O Στουρνάρας ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα μεγάλο βάρος δυσανάλογο από αυτό που θα του αναλογούσε και προσπαθεί ως υπουργός Οικονομικών να βοηθήσει την πατρίδα του.
Επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
2)Η Ελλάδα ακόμη βρίσκεται στον αέρα και αυτό αποδεικνύεται ότι η Τρόικα συνεχίζει να έχει ενστάσεις για πολλά ζητήματα.
3)Ο Στουρνάρας προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έχει καταλήξει από κόμμα σε απόκομμα.
Επίσης μπορεί να βλέπει ότι η ΝΔ δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι θα είναι πρώτο κόμμα.
4)Ο Γ. Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών έχει πάρει πάνω αποκλειστικά το θέμα των τραπεζών.
Προφανώς έχει αλλότριους στόχους.
Αν εξαιρέσει κανείς την διοίκηση της Εθνικής ή μέρος της διοίκησης της Εθνικής που δεν συμπαθεί τον Προβόπουλο, δεν υπάρχει τραπεζίτης που να μην εξαίρει τον ρόλο του Προβόπουλου.
5)Η Ελλάδα θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους στην ΕΚΤ και την Τρόικα γιατί διορίζει τον Στουρνάρα και δεν ανανεώνει την θητεία Προβόπουλου που θεωρείται σε όλη την Ευρώπη επιτυχημένος.
6)Πολλοί θεωρούν ότι ο Στουρνάρας αν αποχωρήσει από την θέση του ΥΠΟΙΚ θα καταδείξει ότι απέτυχε ως υπουργός οικονομικών.
7)Η ΤτΕ χρειάζεται τεχνοκράτες με αποδεδειγμένο έργο και ρόλο και η ανανέωση της θητείας του Γ. Προβόπουλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση προς ένα θεσμικό παράγοντα που πέτυχε.
8)Η προσπάθεια του Γ. Στουρνάρα παρασκηνιακώς να κοιτάει την θέση του διοικητή της ΤτΕ αποδεικνύει ότι «όλοι κοιτούν να βολευτούν καθώς διαβλέπουν ανατροπές».

Η άποψη μας

Ο Γ. Προβόπουλος αποδεδειγμένα πέτυχε και το αναγνωρίζει όλη η Ευρώπη, πλην 2-3 εμπαθών σε κομματικούς μηχανισμούς καθώς ο Προβόπουλος δεν έκανε τα χατίρια σε βουλευτές που ζητούσαν απίστευτα πράγματα.
Ο Προβόπουλος εκφράζει την Ελλάδα της αξιοσύνης όλα τα υπόλοιπα είναι τακτικές για να βολευτούν αυτοί που ανησυχούν για την επόμενη μέρα.
Κατά την άποψη μας η προσπάθεια Στουρνάρα να καταλάβει την θέση του διοικητή της ΤτΕ είναι λάθος στόχος, λάθος μήνυμα θα αποδείξει ότι προτάσσει το ιδιοτελές από το ορθό.
Η θέση του διοικητή της ΤτΕ δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή με πολιτικά κριτήρια για να βολευτούν οι ημέτεροι.....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης