Τελευταία Νέα
old

Τη διάλυση του ευρώ θα ζητήσει ο νομπελίστας οικονομολόγος Χρ. Πισσαρίδης - «Πυροδοτεί την ανεργία και διχάζει την Ευρώπη»

Τη διάλυση του ευρώ θα ζητήσει ο νομπελίστας οικονομολόγος Χρ. Πισσαρίδης - «Πυροδοτεί την ανεργία και διχάζει την Ευρώπη»
Στροφή 180 μοιρών από τον άλλοτε θερμό υποστηρικτή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος
Τη στήριξή του στο ευρώ θα αποσύρει ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Χρ. Πισσαρίδης θα τονίσει κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα στο London School of Economics, ότι το ευρώ πρέπει να εγκαταληφθεί, καθώς πυροδοτεί την ανεργία και διχάζει την Ευρώπη.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, αναμένεται να αποσύρει τη στήριξή του στο ευρώ, υποστηρίζοντας ότι έχει δημιουργήσει μια «χαμένη γενιά» ανέργων νέων και πρέπει να διαλυθεί.
Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης, υπήρξε ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του ευρώ, ωστόσο σήμερα θα υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί, καθώς  χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές και η εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης.
«Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με μεθοδευμένο τρόπο, είτε τα ηγετικά μέλη της ευρωζώνης να κάνουν σύντομα ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση», αναμένεται να τονίζει ο κ. Πισσαρίδης.
Επίσης,  θα υποστηρίξει ότι οι πολιτικές για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης έχουν μεγάλο κόστος όσον αφορά την απασχόληση και δημιουργούν μια χαμένη γενιά, νέων, μορφωμένων ανθρώπων, γεγονός που δεν είναι αυτό που υποσχέθηκαν οι ιδρυτές της ευρωζώνης.
Τα επικείμενα σχόλια του κυπριοβρετανού οικονομολόγου, ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας το 2010, έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία προειδοποίησε ότι  η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης