Κοινωνία

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμαστική βολή των S-300 στην Κρήτη

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμαστική βολή των S-300 στην Κρήτη
Την ικανοποίηση του για την επαρκή φύλαξη των ελληνικών συνόρων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300, στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά.
Τη βολή παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κύπριος ομόλογός του, Φώτης Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες ξένων αποστολών που βρίσκονται στην Ελλάδα και Έλληνες βουλευτές.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της βολής εξέφρασε ο κ. Αβραμόπουλος: «Παρακολουθώντας την άσκηση, νιώθω τη σιγουριά ότι η φύλαξη των συνόρων μας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας είναι σε ικανότητα χέρια» τόνισε.
Μάλιστα κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στα αποτελέσματα της άσκησης τόνισε ότι τα χρήματα που ξοδεύει ο ελληνικός λαός, σε δύσκολες συνθήκες, για τις ένοπλες δυνάμεις πιάνουν τόπο.
Σε χαιρετισμό του, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου αναφέρθηκε στις δυνατότητες του συστήματος S300, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί, πλέον και το είδαμε σήμερα, ένα ισχυρό χαρτί στην επιτήρηση και προστασία του εθνικού εναέριου χώρου Ελλάδας και Κύπρου. Είμαι πεπεισμένος ότι, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν για τον ελληνισμό, εγγύηση για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας του, αλλά και εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιέχει.».
Στόχος της βολής ήταν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.
Μετά από πολύ καιρό λοιπόν (από τις 22 Μαρτίου 1999 οπότε οι S-300 έφθασαν στο Ηράκλειο), το σύστημα επανενεργοποιήθηκε για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και πλέον εντάσσεται πλήρως στον κορμό Αεράμυνας της χώρας καθώς μετά τη βολή θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας υποστήριξης αλλά και αναβάθμισης, απόλυτα απαραίτητης για την αξιοποίηση του συστήματος.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης