Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία με την Τρόικα έως το Eurogroup της 19ης Δεκεμβρίου προβλέπει ο Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Τα βρίσκουν για τα ΕΑΣ

Συμφωνία με την Τρόικα έως το Eurogroup της 19ης Δεκεμβρίου προβλέπει ο Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Τα βρίσκουν για τα ΕΑΣ
Στη  συνάντηση της Κυριακής εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ
Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 19 Δεκεμβρίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, όσον αφορά τα ΕΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι στη  συνάντηση της Κυριακής εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, το οποίο, σύμφωνα με το υπάρχον σενάριο, προβλέπει τη διάσπαση της επιχείρησης σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος, με τη διατήρηση του πρώτου, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό και με εξαγωγικό χαρακτήρα για ένα μεταβατικό στάδιο.
Σήμερα, αναμένεται να μπουν οι «τελευταίες πινελιές» σε μια συμφωνία για τα ΕΑΣ, με βάση και τα πρόσθετα στοιχεία που θα δώσει το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας στην τρόικα και τα οποία θα αφορούν στην εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας για το επόμενο 12μηνο.
Η συμφωνία θα επικυρωθεί είτε σε νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, είτε με ανταλλαγή e-mails.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης