Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπαράζ… επαφών της τρόικα με Στουρνάρα και Χατζηδάκη – Επί τάπητος πλειστηριασμοί και αμυντικές βιομηχανίες

Μπαράζ… επαφών της τρόικα με Στουρνάρα και Χατζηδάκη – Επί τάπητος πλειστηριασμοί και αμυντικές βιομηχανίες
Σημειώνεται σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών...
Σε… θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν μπαράζ επαφών με τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη.
Ειδικότερα, οι επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκαν νωρίς το απόγευμα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να εντοπιστεί η χρυσή «τομή» στο φλέγον ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.
Το «παρόν» στην συνάντηση έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης, η τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, όπου εξετάστηκε το "μέλλον" των των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Το βράδυ, η τρόικα αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται μία μετατόπιση των θέσεων της τρόικα προς την ελληνική προσέγγιση, όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτύχει το καλύτερο δυνατό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, το οποίο εξακολουθεί να «χωρίζει» τις δύο πλευρές εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης.
«Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ότι μας φέρουν. Στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ότι της προσφέρεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση σε σύγκριση με την κυβέρνηση σχετικά με τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.
«Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη. Για να μην κλείνουμε το θέμα, προφανώς προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες».
Επιπλέον, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη και όχι επιτήδειοι.
 «Με την οριζόντια προστασία άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο για τους πλειστηριασμούς» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε ότι στα άλλα δυο από τα τρία θέματα για τους πλειστηριασμούς έχει επιτευχθεί συμφωνία, δηλαδή στο ζήτημα της δικαστικής προστασίας (νόμος Κατσέλη) και στο σύστημα εξωδικαστικής επίλυσης των διάφορων που από το 2015 θα βασίζεται στο ιρλανδικό μοντέλο με κώδικα καλών πρακτικών και εποπτεύουσα αρχή.
Όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης, θα ορίζονται κάποια κριτήρια που απομένει να εξειδικευτούν.
Σημειώνεται πως ο κ.Χατζηδάκης θα συναντηθεί εκ νέου εντός της ημέρας με τους επικεφαλής της τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης