Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα 60 δισ. η εκτιμώμενη αξία του πετρελαίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Στα 60 δισ. η εκτιμώμενη αξία του πετρελαίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τα χρήματα αυτά μπορούν να εισρεύσουν σχετικά άμεσα
Στα 60 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του πετρελαίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο οποίο επισημαίνεται ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να εισρεύσουν γρηγορότερα, χωρίς να ανατραπούν οι σχεδιασμοί για την κατασκευή τερματικού φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με βάση τις λεπτομερείς τρισδιάστατες και δισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο τεμάχιο του οικοπέδου 12, το οποίο διαχειρίζονται οι εταιρείες Noble, Delek, Avner, καταδεικνύειται ότι σε βάθος 24.600 ποδών υπάρχει πετρέλαιο που φθάνει το 1,2 έως 1,4 δισ. βαρέλια.
Επισημαίνεται παράλληλα ότι η πλήρης ανάλυση των δεδομένων θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο τον Απρίλιο του 2014, ωστόσο αναφέρεται ότι η κύρια εικόνα έχει διαμορφωθεί και οι αποκλίσεις δεν αναμένεται να είναι σημαντικές.
Η ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου στο οικόπεδο 12 ουσιαστικά αλλάζει δεδομένα, καθώς για την εκμετάλλευσή του δεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες, ούτε και επενδύσεις δισεκατομμυρίων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία Noble έχει ενημερώσει σχετικά τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ωστόσο επιφυλάσσεται μέχρι την ολοκλήρωση των αναλύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης