Τελευταία Νέα
old

Μήνυμα Γ. Στουρνάρα - Η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή - Εισέρχεται σε μια εποχή ευκαιριών

Μήνυμα Γ. Στουρνάρα - Η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή - Εισέρχεται σε μια εποχή ευκαιριών
Μήνυμα του υπ.Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα σε επενδυτικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη


Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του, το οποίο προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link που έγινε χθες στη Νέα Υόρκη.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εισέρχεται σήμερα σε μια «εποχή ευκαιριών, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία θα διεκδικήσει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομία», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας».
Επιπλέον, ο κ.Στουρνάρας επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαεπτά μηνών, η κυβέρνηση έθεσε με επιτυχία το πρόγραμμα και πάλι στο προσκήνιο με την επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων».
«Το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου 10% του ΑΕΠ από το 2009. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ» ανέφερε ο κ.Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανακτήσει μεγάλος μέρος της ανταγωνιστικότητας της και ότι η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά».
«Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό» υποστήριξε ο κ.Στουρνάρας, τονίζοντας ότι το φόρουμ μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση των διεθνών επενδυτών για την προσπάθεια «μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας».
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Στουρνάρας ύστερα από την έγκριση για την εκταμίευσης της δόσης του 1 δις ευρώ υποστήριξε χαρακτηριστικά  ότι «τελείωσε μια δύσκολη φάση για την Ελλάδα» και ότι έχουν γίνει βήματα σύγκλισης σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν την τέταρτη αξιολόγηση της Ελλάδας, αν και πολλά από αυτά παραμένουν ανοιχτά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης