Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν προσφέρει ανακούφιση το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς κατά τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν προσφέρει ανακούφιση το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς κατά τον ΣΥΡΙΖΑ
Διαγράφεται καθαρά η πρόθεση καθολικής άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τη μεταβατική περίοδο ενός χρόνου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος
Συνεχίζει να βάλλει εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των πλειστηριασμών ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο «διαγράφεται καθαρά η πρόθεση καθολικής άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τη μεταβατική περίοδο του ενός χρόνου».
«Σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και τρόικα, και αφού προηγουμένως στήθηκε μια εικονική διαπραγμάτευση, φέρνουν νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει οριστικά το παράθυρο για άρση πλειστηριασμών και απελευθέρωση κατασχέσεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προχωράει σε αυτή την επικοινωνιακή κίνηση την τελευταία στιγμή με μια fast track διαδικασία, προχωρώντας σε έναν εκβιασμό προς τους κυβερνητικούς βουλευτές».
«Το σχέδιο αυτό δεν προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση στους δανειολήπτες που οι ασκούμενες πολιτικές έχουν καταστήσει ανήμπορους να πληρώσουν», ενώ τονίζεται και η πρόθεση «τροποποίησης του νομικού καθεστώτος, έτσι ώστε να προχωρούν με γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών».
Όπως επισημαίνεται, «όσον αφορά στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, εμφανίζεται ένα θολό τοπίο με αόριστες αναφορές και αδιευκρίνιστες προθέσεις. Ωστόσο ξεχωρίζει η αναφορά στο νομικό πλαίσιο που θα επιβληθεί για επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών, όπως έχει απαιτηθεί από τους δανειστές της χώρας».
Μόνη λύση για την ανακούφιση των δανειοληπτών κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η «παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και η απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης