Τελευταία Νέα
Bank Insider

Valic Financial Advisors - Επενδύστε στην Ελλάδα και τον Νότο - Έπιασαν πάτο, άρα η άνοδος είναι μονόδρομος

Valic Financial Advisors - Επενδύστε στην Ελλάδα και τον Νότο - Έπιασαν πάτο, άρα η άνοδος είναι μονόδρομος
Ο ευρωπαϊκός Νότος θα είναι η Ιαπωνία του 2014, προειδοποιούν οι managers
Είναι ή όχι τελικά παρακινδυνευμένες οι επενδύσεις στις αγορές του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου;
"Παραμείνετε επιφυλακτικοί", προειδοποιούν τους επενδυτές οι αναλυτές, συστήνοντας κινήσεις με σύνεση και προσοχή.
"Πριν από μερικούς μήνες κανείς δεν ήθελε να ακούσει για την Ευρωζώνη. Τώρα η κατάσταση έχει εμφανώς βελτιωθεί", δηλώνει ο Joseph Kelly, της Valic Financial Advisors.
"Υπάρχει μια εμφανής και πραγματική αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα, υπέρ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, τον τελευταίο χρόνο", παραδέχεται από την πλευρά του, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Bertie Thomson, της Aberdeen Asset Management.
Πλέον οι επενδυτές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή περιφέρεια, αφού ακόμη και οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση φαίνεται πως γυρίζουν σελίδα. Την ίδια ώρα, έχει φύγει από τον χάρτη ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης.
"Οι χώρες του Νότου που επλήγησαν σφόδρα από την κρίση έπιασαν πάτο... Καταστράφηκαν. Δεν μπορούν να πάνε πιο χαμηλά. Μπορούν να πάνε μόνο προς τα πάνω. Ο ευρωπαϊκός Νότος θα είναι η Ιαπωνία του 2014", σπεύδει να προσθέσει ο Kelly, της Valic Financial Advisors.
Και εξηγεί: "Αναγνωρίζω πως η αβεβαιότητα για τις προοπτικές των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας παραμένει... Αλλά πλέον είμαι πρόθυμος να ρισκάρω, επενδύοντας στις αγορές του Νότου!".
"Ο Νότος σταθεροποιείται. Τώρα ήρθε η ώρα όλοι να δρέψουμε τα οφέλη της ανάκαμψης", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης