Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέτο από την Τσεχία στη χορήγηση καθεστώτος υπό ένταξη χώρας στην Αλβανία

Βέτο από την Τσεχία στη χορήγηση καθεστώτος υπό ένταξη χώρας στην Αλβανία
Αιτία, η απαλλοτρίωση τσεχικής εταιρείας στη βαλκανική χώρα
«Θα θέσουμε βέτο κατά της Αλβανίας», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Jiri Rusnok, αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα συνέντευξή του σε τσεχική εφημερίδα και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.
Εάν το Συμβούλιο της Ε.Ε. ψήφιζε, σήμερα, για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, επισήμανε ο τσέχος πρωθυπουργός, η Τσεχική Δημοκρατία θα εμπόδιζε κάτι τέτοιο, λόγω ζητήματος που αφορά απαλλοτρίωση από το αλβανικό κράτος της τσεχικής εταιρεία CEZ.
«Ήταν μια άνευ προηγουμένου απαλλοτρίωση της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε, όμως, στη διαιτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είπα στον πρωθυπουργό της Αλβανίας ότι αν δεν αναγνωρίσουν το χρέος λυπάμαι αλλά θα θέσουμε βέτο κατά της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά αν τα χρήματα δεν μας δοθούν πίσω δεν θα υποχωρήσουμε», τόνισε.
«Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε διότι ούτε η Ολλανδία ούτε η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένες με την προσέγγιση της βαλκανικής χώρας, η οποία είναι γεμάτη με εμπόρους ναρκωτικών» δήλωσε ο τσέχος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης