Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περαιτέρω ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς ζητάει με ψήφισμα του ο Δήμος Παλλήνης

Περαιτέρω ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς ζητάει με ψήφισμα του ο Δήμος Παλλήνης
Να  μην  πλειστηριάζεται  σε  καμία  περίπτωση  η  πρώτη  κατοικία  οποιουδήποτε  ανεξαρτήτως  τους  αξίας  τους, ζητάει ο δήμος
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης σε δημόσια συνεδρίασή του την 17 Δεκεμβρίου 2013, συζήτησε για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο ζητά:
α) Να παραταθεί για τρία (3) χρόνια η αναστολή των πλειστηριασμών όλων των ακινήτων για οφειλές από δάνεια τους Τράπεζες μέχρι 200.000€.
β) Να μην πλειστηριάζεται σε καμία περίπτωση η πρώτη κατοικία οποιουδήποτε ανεξαρτήτως τους αξίας τους.
γ) Να διαγράφονται τα χρέη των οφειλετών από δάνεια πρώτης κατοικίας κατά το μέτρο τους απομείωσης τους αξίας που έχει επέλθει στο βεβαρημένο ακίνητο.
δ) Να παγώσουν επ αόριστον οι οφειλές (κάθε είδους δάνεια και πιστωτικές κάρτες), των λαϊκών νοικοκυριών τους τους τράπεζες, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό, πραγματικό εισόδημα είναι μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 ευρ’ω για κάθε παιδί.
ε) Να διαγραφούν κάθε μορφής τόκοι που είχαν επιβαρύνει το χρέος μέχρι σήμερα.
στ) Να διαγραφεί από τη συνολική οδειλή κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε ανατοκισμούς και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.
ζ) Ο Δήμος τους, σε συνεργασία με Ενώσεις Καταναλωτών, θα παρέχει συμβουλές και θα ενημερώνει τους οφειλέτες για τα δικαιώματά τους και τον τρόπο άμυνας σε ενδεχόμενο κίνδυνο πλειστηριασμού τους περιουσίας τους.
η) Να ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων ειδική διάταξη νόμου η οποία να προβλέπει το δικαίωμα προτίμησης του δανειολήπτη-οφειλέτη έναντι του οποιουδήποτε υποψηφίου αγοραστή του ενυπόθηκου δανείου με το ίδιο τίμημα άλλως κάθε μεταβίβαση να είναι άκυρη.
θ) Ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τοπικούς συλλογικούς φορείς αλλά και απλούς πολίτες να εμποδίζει με κάθε τρόπο τη διενέργεια πλειστηριασμού και να παρέχει άμεσα βοήθεια σε τους που το έχουν ανάγκη.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος δήλωσε ότι για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας και την αποφυγή του αφελληνισμού των ακινήτων της χώρας μας θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τόσο για την προστασία των δανειοληπτών όσο και για λόγους Εθνικούς.
«Η προστασία που παρέχεται μέχρι σήμερα μόνο στους δανειολήπτες και αφήνει όπως προανέφερα ακάλυπτους τους υπόλοιπους, προβλέπει την απαγόρευση των πλειστηριασμών σε όλα τα ακίνητα για οφειλές κάτω από 200.000 € και λήγει στις 31-12-2013Περεταίρω ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς ζητάει με ψήφισμα του ο Δήμος Παλλήνης», πρόσθεσε.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης