Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για αποπροσανατολισμό κατηγορεί το υπ. Εργασίας η ΓΣΕΕ - Επιμένει ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων

Για αποπροσανατολισμό κατηγορεί το υπ. Εργασίας η ΓΣΕΕ - Επιμένει ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων
Κατηγορεί το υπουργείο ότι δεν φροντίζει για την «ελάχιστη προστασία των εργαζομένων από παραβατικές και καταχρηστικές συμπεριφορές»
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τις διαψεύσεις από το υπ. Εργασίας ότι δεν έχει καταγραφεί αύξηση στις καταγγελίες περί μη καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων.
Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία, είναι ανεπίτρεπτο να «σπεύδουν από την πρώτη κιόλας εργάσιμη ημέρα μετά την 21η Δεκεμβρίου να αποπροσανατολίσουν για ακόμη μια φορά την κοινή γνώμη, αντιπαραβάλλοντας καταγεγραμμένες καταγγελίες της περσινής περιόδου άνω των 20 ημερών τουλάχιστον, με τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν φέτος μέσα σε μία μόλις εργάσιμη ημέρα, δηλαδή στις πρώτες 6 ώρες (08.00 – 14.00) λειτουργίας των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ».
Αν στο υπουργείο Εργασίας «θεωρούν ότι ως δια μαγείας οι μονομερείς και εκβιαστικές μειώσεις μισθών και οι πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων  σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν και ως εκ τούτου οι καταγγελίες φέτος θα είναι μειωμένες», τότε ζουν εκτός πραγματικότητας, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι ως καταγγελίες εννοούνται όχι μόνον αυτές που γίνονται από εργαζομένους στο ΣΕΠΕ, αλλά και όσες επίσημα καταγράφονται από τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις – μέλη της. Επίσης, τίθεται το ερώτημα εάν το ΙΚΑ χορήγησε στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι καταβλήθηκαν κανονικά οι μισθοί Δεκεμβρίου και δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ αναφέρεται στην παράλειψη από πλευράς του υπουργείου να υπενθυμίσει στους εργαζομένους τον πενταψήφιο αριθμό καταγγελιών του ΣΕΠΕ (15512), τη στιγμή που η ίδια έδωσε οδηγίες για την καταβολή του δώρου, ενώ επισημαίνει τον καταιγισμό τηλεφωνημάτων και καταγγελιών στο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ), με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας ότι μέσω αυτής της  παράλειψης δεν φροντίζει για την «ελάχιστη προστασία των εργαζομένων από παραβατικές και καταχρηστικές συμπεριφορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης