Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2014 στην Αλβανία

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2014 στην Αλβανία
Προϋπολογισμό οικονομικής ανάκαμψης τον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Edi Rama
Έγκρίθηκε από το αλβανικό κοινοβούλιο, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, με 79 ψήφους υπέρ και 37 κατά.
Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Edi Rama, κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε προϋπολογισμό οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, σε αντίθεση με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο τον καταψήφισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για προϋπολογισμό της κρίσης και καταστροφής της οικονομίας.
«Το σχέδιο αυτοκατευθύνει στα τυφλά την οικονομία της χώρας και επιβαρύνει φορολογικά όλες τις τάξεις της κοινωνίας», επισήμανε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ridvan Bode και συμπλήρωσε ότι «οι νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα πλήξουν ομοιόμορφα τόσο την καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών όσο και τις επενδυτικές και παραγωγικές δυνατότητες των εταιρειών».
Επισήμανε ακόμη ότι «τα καύσιμα θα φορολογούνται κατά 84 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο, ενώ οι μισθοί θα φορολογηθούν κατά 13 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο» και πρόσθεσε ότι τα χρήματα θα βγουν από τις τσέπες των πολιτών.
Σημειώνεται ότι η νέα κυβέρνηση των Σοσιαλιστών που ανέλαβε την εξουσία τον Σεπτέμβριο, αποφάσισε να αλλάξει το φορολογικό σύστημα, αντικαθιστώντας τον ενιαίο φόρο με τον προοδευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης