Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Επιθετική, αλλά μετριοπαθής η ανάπτυξη της HSBC

tags :
Nomura: Επιθετική, αλλά μετριοπαθής η ανάπτυξη της HSBC
Neutral δηλώνει ότι παραμένει για την HSBC, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης βάσει χρηματιστηριακής αξίας, η Nomura, κάνοντας λόγο για «επιθετική» μεν, μετριοπαθή ανάπτυξη δε.
Σε νέα έκθεσή του με ημερομηνία 1 Μαρτίου και τίτλο «Consensus downgrades likely- Defensive, but moderate growth» ο οίκος σχολιάζει τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα στις 28 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι το momentum της ανάπτυξης παραμένει περιορισμένο.
Να σημειωθεί ότι για το σύνολο του 2010 η HSBC εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 13,16 δισ. δολαρίων, ήτοι υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με τα κέρδη του 2009, τα οποία είχαν ανέλθει στα 5,83 δισ. δολάρια συνολικά.
Τα αντίστοιχα προ φόρων κέρδη για τον χρηματοπιστωτικό όμιλο έφθασαν στα 19,04 δισ. δολάρια αντί για 7,08 δισ. δολάρια την αμέσως προηγούμενη οικονομική χρονιά.
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της τράπεζας για το δωδεκάμηνο έφθασαν τα 80,01 δισ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 1,7% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2009.
Να σημειωθεί επίσης ότι η HSBC κατέγραψε τις μικρότερες απομειώσεις σε ετήσια βάση από το 2006. Μειώθηκαν περαιτέρω σε σχέση με το 2009 από τα 14 δισ. δολάρια στα 12,4 δισ. δολάρια.
Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 78,1%, καταδεικνύοντας ισχυρή ρευστότητα. Ο δείκτης Core Tier 1 βρέθηκε στο 10,5% από 9,4%.
Όπως σχολιάζει η Nomura, η ανάπτυξη της τράπεζας βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, στον απόηχο της διατήρησης των επιτοκίων στη Βρετανία σε χαμηλά επίπεδα και των επιδόσεων της HSBC Finance Ο οίκος κάνει ειδική αναφορά στα κόστη της HSBC, τα οποία το 2010 αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις.
Οι συντάκτες της έκθεσης σχολιάζουν και την κεφαλαιακή επάρκεια του βρετανικού κολοσσού, σε σχέση πάντα με τις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ. «Με τον δείκτη Core Tier 1 στο 10,5%, η HSBC παραμένει κεφαλαιακά οχυρωμένη, ωστόσο θα απαιτηθεί στο άμεσο μέλλον οργανική αναδιάρθρωση των κεφαλαίων της, προκειμένου να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Βασιλείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης