Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank - Ισχυρότερο νόμισμα του 2013... το ευρώ! Η πολιτική απάντηση των Ευρωπαίων στην κρίση έδωσε ώθηση στο ενιαίο νόμισμα

Rabobank - Ισχυρότερο νόμισμα του 2013... το ευρώ! Η πολιτική απάντηση των Ευρωπαίων στην κρίση έδωσε ώθηση στο ενιαίο νόμισμα
Η ανθεκτικότητα του ευρώ εξέπληξε τους πάντες, δηλώνει η Jane Foley
Ποιο νόμισμα κατέγραψε τις ισχυρότερες επιδόσεις στην αγορά συναλλάγματος το 2013;
"Το ισχυρότερο νόμισμα του έτους αποδείχθηκε το ευρώ. Η ανθεκτικότητά του εξέπληξε τους πάντες!", δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά η Jane Foley, στρατηγική αναλύτρια της Rabobank.
Γιατί; Όπως η Foley εξηγεί, εντός του 2013, η Ευρωζώνη κατόρθωσε να παρουσιάσει, μέσω μιας σειράς σημαντικών αποφάσεων που έλαβε, μια ισχυρή πολιτική απάντηση απέναντι στη συνεχιζόμενη κρίση χρέους.
Ταυτόχρονα, συμπληρώνει η ίδια, η Ευρωζώνη εντός του 2013 κατόρθωσε να παράξει ένα σημαντικό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, με ατμομηχανή τη γερμανική οικονομία.
"Όλα αυτά οδήγησαν στην ισχυροποίηση του ευρώ", επισημαίνει η Foley.
"Στις αρχές του 2013 οι περισσότεροι αναλυτές στοιχημάτιζαν πως η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου δεν θα ξεπεράσει το 1,27. Ωστόσο διαψεύστηκαν. Το ενιαίο νόμισμα κινείται στα επίπεδα των 1,37 δολαρίων", προσθέτει η αναλύτρια της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης