Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τι προβλέπουν οι αναλυτές έξι οίκων για τα επιτόκια της ΕΚΤ; - Από 1,25% έως 2% έως το τέλος του 2011

Τι προβλέπουν οι αναλυτές έξι οίκων για τα επιτόκια της ΕΚΤ; - Από 1,25% έως 2% έως το τέλος του 2011
Τροφή για σχόλια και νέες εκτιμήσεις αναφορικά με την πορεία διαμόρφωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσαν στους αναλυτές των μεγαλύτερων διεθνών οίκων οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, J. C. Trichet, στο πλαίσιο της καθιερωμένης του συνέντευξης Τύπου.
Ουσιαστικά και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κεντρικός τραπεζίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων. «Ίσως ληφθούν αποφάσεις για αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του Απριλίου. Είναι πιθανό, αλλά όχι σίγουρο. Αν υπάρξει αύξηση θα είναι μικρή» τόνισε, καλλιεργώντας το έδαφος για αύξηση της τάξης του 0,25%, στο 1,25% (από 1% που είναι σήμερα).
Η Goldman Sachs ταυτίζεται απόλυτα με τα σχόλια του Trichet, εκτιμώντας ότι είναι  πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο κατά 0,25%, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί μια ήδη ειλημμένη απόφαση.
Από την πλευρά τους Unicredit και Morgan Stanley προβλέπουν ότι έως τα τέλη του 2011, η ΕΚΤ θα έχει αυξήσει στο 1,75% το βασικό επιτόκιο δανεισμού.
Η ΒΝP Paribas «βλέπει» στο 2% τα επιτόκια στα τέλη του τρέχοντος έτους με την πρώτη αύξηση να λαμβάνει χώρα τον Απρίλιο και τη δεύτερη τον Ιούλιο.
Στην αναθεώρηση των προβλέψεών της προχωρά η Νomura, τοποθετώντας την αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο, έναντι του Σεπτεμβρίου που εκτιμούσε προηγουμένως.
Τέλος, η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως θεωρεί πιθανή μια αύξηση κατά 0,25%, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν συνεχείς αυξήσεις στο εξής.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης