Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επενδυτικά σχέδια 1,5 δισ. ευρώ για τη Β. Ελλάδα

Επενδυτικά σχέδια 1,5 δισ. ευρώ για τη Β. Ελλάδα
Συνολικά κατατέθηκαν 278 επενδυτικές προτάσεις στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Συνολικά 278 επενδυτικές προτάσεις για τη Βόρεια Ελλάδα, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, κατατέθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.
Σημερα, ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου παρέδωσε επιπλέον δύο επιταγές επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, συνολικού ύψους 4,9 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη επιταγή, 3,3 εκατ. ευρώ, δόθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας ALFA-BETA ROTO, Χαράλαμπο Αργυρόπουλο, η οποία εδρεύει στην Κομοτηνή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.
Η δεύτερη επιταγή, 1,6 εκατ. ευρώ, δόθηκε στον επιχειρησιακό διευθυντή της MLS Πληροφορική, Γιάννη Ζάννα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην κάλυψη του 75% του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε η εταιρεία. Τον περασμένο Μάρτιο είχε δοθεί η προκαταβολή από το υπουργείο του 25% της συγκεκριμένης επένδυσης.
«Η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων διοχετεύει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία», επισήμαναν οι κ. Αργυρόπουλος και Ζάννας, ενώ ο κ. Καράογλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το επενδυτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα βελτιώνεται καθημερινά και η περιοχή μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
«Αυτό το στοίχημα μπορούμε και θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε γιατί η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μια σειρά σημαντικών στρατηγικών πλεονεκτημάτων, ενώ συν τοις άλλοις συνορεύει με την ενδοχώρα όλης της Βαλκανικής και άρα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε αγορές εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες αρχίζουν να πιστεύουν στην ελληνική οικονομία, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αντιστρέφεται το κλίμα και θεωρώ ότι με την κατάθεση των επενδυτικών σχεδίων δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», επισήμανε ο υπουργός.
Σημειώνεται ότι για σήμερα είχε ππρογραμματιστεί να παραδοθεί και τρίτη επιταγή σε ακόμη μία εταιρεία, όμως λόγω μη έγκαιρης έκδοσης εγγυητικής επιταγής από πλευράς της, αυτό θα γίνειστο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης