Τελευταία Νέα
old

Στουρνάρας: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το στοίχημα του 2014 - Η χώρα υποδέχεται το νέο έτος με πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη

Στουρνάρας: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το στοίχημα του 2014 - Η χώρα υποδέχεται το νέο έτος με πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη
Η αρχή του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
"Τα πήγαμε καλύτερα του αναμενόμενου το 2013 και πιστεύω απόλυτα ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014".
Τα ανωτέρω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
"Η αρχή του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτογενές πλεόνασμα και ανάκαμψη", εξήγησε παράλληλα ο κ. Στουρνάρας.
Τέλος επισήμανε πως "ένα μεγάλο στοίχημα είναι η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές".

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Πρωτοχρονιάτικο δώρο από τη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου - Χωρίς όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ από το 2014 για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αρχής γενομένης από αύριο, 1η Ιανουαρίου 2014.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον Πάνο Τσακλόγλου, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 αλλά και την επόμενη αξιολόγηση από την τρόικα, η οποία θα ξεκινήσει  στις 15 Ιανουαρίου.

Χωρίς όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ από το 2014 για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%
Από το 2014, θα δικαιούνται ΕΚΑΣ, όσοι έχουν αναπηρία 80% και πάνω, χωρίς όρια ηλικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, το 2014 αποκαθίσταται μια αδικία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε: «Το 2014 είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στον τομέα της οικονομίας θα παρουσιάσει στις 8 Ιανουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.
Μία ημέρα μετά στις 9 Ιανουαρίου θα παρουσιασθούν στο Ζάππειο Μέγαρο οι προτεραιότητες των υπολοίπων υπουργείων.
Το πρώτο εξάμηνο 2014 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 14 άτυπα συμβούλια υπουργών, 35 συναντήσεις υψηλών αξιωματούχων, 57 ομάδες εργασίας και 33 συνέδρια -σεμινάρια.Συνολικά αναμένονται στην Ελλάδα 14.500 επισκέπτες.
Πολιτικές προτεραιότητες της Αθήνας θα είναι:
1. Η ανάπτυξη, με έμφαση στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς και η καταπολέμηση της ανεργίας.
2. Η θεσμική θωράκιση της ΟΝΕ, με έμφαση στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.
3. Η ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.
4. Η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης