Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ισχύ τα 25 ευρώ για νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ – Ποιοι εξαιρούνται

tags :
Σε ισχύ τα 25 ευρώ για νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ – Ποιοι εξαιρούνται
Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σε ισχύ είναι από σήμερα το μέτρο που προβλέπει την καταβολή 25 ευρώ από τους ασθενείς για τη νοσηλεία τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως η εν λόγω καταβολή είναι εφάπαξ, δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς.
Της καταβολής του εισιτηρίου των 25 ευρώ εξαιρούνται οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή του πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ), οι χρόνια πάσχοντες από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν καθώς και τα άτομα με αναπηρία που έχουν πιστοποιημένο από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ποσοστό αναπηρίας 80%.
Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα απαντήσει στην επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ με κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας πως τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ βάλλει κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, σημειώνοντας πως «στη χώρα που εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής το 40% των πολιτών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και διαθέτει 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες (έμμεσα, άμεσα), δυσκολεύουν περισσότερο την πρόσβαση των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα αλλεπάλληλα χαράτσια (5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25 ευρώ κατά την εισαγωγή)».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης