Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τέλη κυκλοφορίας ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ

Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τέλη κυκλοφορίας ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ
Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους έχουν οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο
Την ισχύ της ρύθμισης για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τέλη κυκλοφορίας ζητεί με ανακοίνωσή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα η  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).
Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη μία μεριά με τις λίστες αναμονής στα ΚΕΠΑ και τις απεργίες των γιατρών από την άλλη.
Τονίζει δε, ότι «με την αρτηριοσκλήρωση που έχουν δείξει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οδηγούν τα άτομα με αναπηρία που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, να αναγκάζονται να πληρώσουν».
Επιβάλλεται, τονίζεται στην ανακοίνωση, να ισχύσει η εγκύκλιος που είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2011 από τον πρώην Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, εφόσον υπάρχει σε ισχύ γνωμάτευση που έχει εκδοθεί από οποιαδήποτε αρχή, ή εκκρεμεί αίτηση στα ΚΕΠΑ, με βασική προϋπόθεση να δοθεί παράταση, ώστε να προλάβουν τη διαδικασία τα άτομα με αναπηρία.
Επίσης ζητεί για όσους πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας, «ως μη όφειλαν», όταν εκδοθούν τα πιστοποιητικά αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, να τους επιστραφούν τα χρήματα.
Τέλος η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει την «απαράδεκτη στάση» τόσο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας όσο και του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών γιατί η επικοινωνία μαζί τους στάθηκε αδύνατη, παρ’ όλες τις προσπάθειες των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης