Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των ΒaFin και Bundesbank η… Deutsche Bank – Σκληρή κριτική επί της λειτουργίας της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας

Στο στόχαστρο των ΒaFin και Bundesbank η… Deutsche Bank – Σκληρή κριτική επί της λειτουργίας της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας
Tι αναφέρει δημοσίευμα του Der Spiegel
Σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία της Deutsche Bank αφήνουν BaFin και Bundesbank.
Eιδικότερα, η Bafin, τραπεζικός επόπτης της Γερμανίας, ασκεί δριμύτατη κριτική στην αντίδραση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, επί των καταγγελιών για χειραγώγηση του επιτοκίου Libor.
BaFin και  Bundesbank, από κοινού, διεξάγουν έρευνα για το ρόλο της Deutsche Bank στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor αλλά και της τιμής του χρυσού.
Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο, η γερμανική τράπεζα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον ρόλο της στο εν λόγω σκάνδαλο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, η Deutsche Bank απέτυχε να διερευνήσει επακριβώς και να αποσαφηνίσει τις λειτουργίες, όπου κατέστησαν εφικτή τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου.
Μάλιστα, στο άνωθεν συμπέρασμα καταλήγει ειδική έκθεση της Ernst & Young για λογαριασμό της Bafin.
Παράλληλα, μία ακόμη έρευνα, αυτή τη φορά από την Bundesbank, διαπιστώνει «σημαντικές οργανωτικές ανεπάρκειες».
Ακόμα αναφέρεται, πως η γερμανική τράπεζα δεν έχει καταφέρει να αποσαφηνίσει εάν στο σκάνδαλο εμπλέκονται ανώτεροι τραπεζικοί αξιωματούχοι ή εάν επιχείρησαν να αποτρέψουν την εξέλιξη της παράνομης δραστηριότητας.
Εκ μέρους της Deutsche Bank, εκδόθηκε μία ανακοίνωση, η οποία υπογραμμίζει πως κανένα νυν ή πρώην στέλεχος της τράπεζες δεν ενεπλάκη στο σκάνδαλο.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εσωτερική έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές.

Σκάνδαλο και για την τιμή του χρυσού!
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει την έρευνα να χειραγώγηση των τιμών μετά το σκάνδαλο με το επιτόκιο Libor που είχε σαν αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα σε αρκετές τράπεζες.
Η BaFin ανέκρινε στελέχη της Deutsche Bank σε αρκετές επιθεωρήσεις που έγιναν στα γραφεία του γερμανικού ομίλου, θέτοντας ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, εξέλιξη που υποδεικνύει πόσο σοβαρά εξετάζουν οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές την αγορά πολύτιμων μετάλλων σύμφωνα με τους
Η Deutsce Bank είναι μια από τις πέντε τράπεζες που λαμβάνουν μέρος στον καθορισμό της τιμής του χρυσού στο Λονδίνο και μια από τις τρεις που λαμβάνουν μέρος στην αντίστοιχη διαδικασία για το ασήμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης