Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους εντός του α' 6μηνου του 2014 προαναγγέλλει ο Στουρνάρας - Η Ελλάδα ανακάμπτει

Συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους εντός του α' 6μηνου του 2014 προαναγγέλλει ο Στουρνάρας - Η Ελλάδα ανακάμπτει
Το 2013 πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Απόφαση για τη μείωση του ελληνικού χρέους, ακόμη και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 (όσο δηλαδή η Ελλάδα έχει την προεδρία της ΕΕ) προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
"Δεν αποκλείεται να ληφθούν επίσημες αποφάσεις για τη μείωση του χρέους έως τα τέλη του Ιουνίου, αν τηρηθούν οι αρχικοί προγραμματισμοί", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.
"Από τον Απρίλιο - που θα επιβεβαιώσει η Eurostat την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα - μέχρι και τον Ιούνιο υπάρχει εύλογο χρονικό περιθώριο, ώστε οι Ευρωπαίοι να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους", εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.
"Το 2013 πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε" πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα.
"Η ελληνική προεδρία ξεκινάει με την χώρα μας να βρίσκεται σε ανάκαμψη και όχι σε κρίση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
"Το 2013 πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, τόσο στην δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στο θέμα της ηπιότερης ύφεσης που επιτεύχθηκε", επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια των δεκαετών ομολόγων του δημοσίου υποχώρησαν κάτω από 600 μονάδες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης