Τελευταία Νέα
Πολιτική

Agence Europe- «Η Ελλάδα δεν θέλει να ζει από τους εταίρους της»

Agence Europe- «Η Ελλάδα δεν θέλει να ζει από τους εταίρους της»
Στην δήλωση Στουρνάρα ότι η Ελλάδα «θα ήθελε να αποφύγει ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας» εστιάζει το δημοσίευμα
Με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ασχολείται εκτενώς δημοσίευμα του δελτίου πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe, το οποίο εστιάζει στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Το δημοσίευμα αναπαράγει την ανακοίνωση του Γ. Στουρνάρα ότι η Ελλάδα «θα ήθελε να αποφύγει ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας».
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε, επίσης, ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει απόφαση για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσα στους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι οι πιστωτές έχουν αναλάβει αυτή την υποχρέωση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρεται διεξοδικά και στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για το ίδιο ζήτητμα.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του δεν θέλει να «ζει από τους εταίρους της», το οποίο αποτελεί και τον τίτλο του δημοσιεύματος.
«Ενώ είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης, στην ιδανική περίπτωση, θα θέλαμε να το αποφύγουμε αυτό, αλλά στο τέλος πρέπει να συγκρίνουμε τις εναλλακτικές λύσεις και να δούμε ποιές είναι οι καλύτερες επιλογές για τον ελληνικό λαό», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση, «δεν θα επιβληθούν οποιοιδήποτε νέοι όροι στην Ελλάδα, επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ένα οικονομικό έλλειμμα περίπου 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Κατά την άποψη του κ. Στουρνάρα, αυτό το έλλειμμα θα μπορούσε εύκολα να καλυφθεί.
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρονται ακόμη ότι ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι
«δεν ζητάμε ένα κούρεμα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη μείωση του χρέους» προσθέτοντας ότι η δυνατότητα μείωσης των επιτοκίων και την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής ως πολύ πιο αποτελεσματικά μέτρα.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης