Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η… συμπόνοια της Γιάννας Αγγελοπούλου στους νέους ανέργους – Προειδοποιεί για κοινωνική εξέγερση! – Άρθρο στη «Huffington Post»

Η… συμπόνοια της Γιάννας Αγγελοπούλου στους νέους ανέργους – Προειδοποιεί για κοινωνική εξέγερση! – Άρθρο στη «Huffington Post»
Οι συμβουλές προς τους... παγκόσμιους ηγέτες
Τους νέους ανέργους σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και γενικότερα, σε όλη την Ευρωζώνη ανακαλεί στη μνήμη της η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, σε άρθρο της στην διαδικτυακή εφημερίδα «Huffington Post».
«Στις πρόσφατες επαφές μου με τους ιθύνοντες της Microsoft, συνειδητοποίησα πως η επιτυχία της αμερικανικής εταιρείας δεν έγκειται στην καινοτομία ή στο καινούριο λογισμικό. Αντίθετα έγκειται στην αξία να προσφέρεις μία ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να επιτύχουν» αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου, η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Υπάρχουν περίπου 26 εκ. νέοι άνθρωποι στις αναπτυγμένες οικονομίες, οι οποίοι παραμένουν άνεργοι, προσθέτει, επικαλούμενη τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.
«Το μεγαλύτερο μέλημα για το 2014 θα πρέπει να είναι η επίλυση του προβλήματος της νεανικής ανεργίας» υπερθεματίζει χαρακτηριστικά.
Στην Ιταλία, η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 35%, στην Ισπανία στο 53% και στην Ελλάδα στο… 60%.
«Αυτή η κατάσταση είναι αρκετά επίπονη τόσο για τους νέους όσο και για την οικονομία» αναφέρει επίσης.
Όπως εξηγεί, οι νέοι σήμερα ζουν μία νέα, παγκόσμια «Μεγάλη Ύφεση».
«Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των νέων ανέργων, τόσο πιθανότερη είναι η εμφάνιση μίας κοινωνικής εξέγερσης» προειδοποιεί παράλληλα.
«Η λύση διέρχεται μέσω των περισσότερων ευκαιριών. Εάν ο κόσμος αξιοποιούσε την ενέργεια και το ταλέντο των νέων ανθρώπων, τότε θα μπορούσαμε να επιλύσουμε αρκετά κοινωνικά προβλήματα και να δημιουργήσουμε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει.
«Όλοι μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να κάνουμε την διαφορά» συμπληρώνει η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
«Οι αρχηγοί των κρατών έχουν την υποχρέωση να εκμεταλλευτούν τις ιδέες, την ενέργεια και την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων. Οι νέοι πρέπει να ζήσουν σε ένα κόσμο που βρίθει ευκαιριών. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να χτίσουν αυτόν το νέο κόσμο» καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης