Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ- Ολοκληρώθηκε η συζήτηση της προσφυγής κατά της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ

ΣτΕ- Ολοκληρώθηκε η συζήτηση της προσφυγής κατά της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ
Κατά τη συζήτηση καταδείχτηκε από την πλευρά των πανεπιστημίων ο "οικονομικά ασύμφορος και ακαδημαϊκά επιζήμιος χαρακτήρας του μέτρου της διαθεσιμότητας"
Ολοκληρώθηκε, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του μέτρου της διαθεσιμότητας, που είχαν καταθέσει οι διοικητικοί υπάλληλοι από το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.
Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, κατά τη συζήτηση καταδείχτηκε από την πλευρά της νομικής υποστήριξης των πανεπιστημίων ο «οικονομικά ασύμφορος, ακαδημαϊκά επιζήμιος, διοικητικά ατεκμηρίωτος, κοινωνικά επιβλαβής και συνταγματικά αβάσιμος χαρακτήρας του μέτρου της διαθεσιμότητας, το οποίο ελήφθη παρά τις περί του αντιθέτου μελέτες, εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων επιτροπών των ιδρυμάτων».
Κυρίως, όμως, πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος, αυτό που καταδείχτηκε ενώπιον της Ολομέλειας ήταν η βλάβη που υπέστησαν τα πανεπιστήμια από την εφαρμογή του μέτρου και κατ’ επέκταση οι αρνητικές επιπτώσεις του στο δημόσιο συμφέρον.
Σύμφωνα με τον πρύτανή του, το ΑΠΘ, με την αίτηση ακύρωσης του μέτρου της διαθεσιμότητας στο ΣτΕ, συνεχίζει τη «συνεπή και συστηματική προσπάθειά του για προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και του κύρους του ιδρύματος προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, εντός του πλαισίου της νομιμότητας».
Η ελληνική κοινωνία αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του ΣτΕ, κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος.


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης