Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνάντηση των υπουργών Τουρισμού - Παιδείας για τη «λευκή εβδομάδα» διακοπών

Συνάντηση των υπουργών Τουρισμού - Παιδείας για τη «λευκή εβδομάδα» διακοπών
Έως την Παρασκευή θα έχει καθοριστεί ο αριθμός των ημερών - Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς
Έως την Παρασκευή θα έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας», όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν για το θέμα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντηση, «μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής».
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παροχή δύο ημερών διακοπών κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα. Η «Λευκή Εβδομάδα», πάντως, αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά.
Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας, «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας»
Από την πλευρά τους, ωστόσο, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι «οι διακοπές των μαθητών πρέπει να καθορίζονται από εκπαιδευτικές προτεραιότητες και όχι από τις προτεραιότητες των ξενοδόχων».

(Πρώτη ενημέρωση 11:39, 14 Ιανουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης