Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την ενίσχυση της ασφάλειας στην ελληνοαλβανική μεθόριο ζητούν δήμαρχοι της περιοχής

Την ενίσχυση της ασφάλειας στην ελληνοαλβανική μεθόριο ζητούν δήμαρχοι της περιοχής
Σε επιστολή τους κάνουν λόγο για ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων και λεηλασία των περιουσιών από κάθε λογής κακοποιούς
Την ενίσχυση της ασφάλειας στην ελληνοαλβανική μεθόριο ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων οι δήμαρχοι Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών.
Παράλληλα, προτείνουν τη λήψη μέτρων και συγκεκριμένα, την επιστροφή των συνοριοφυλάκων, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα, την επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων, την τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων, όπως θερμικών καμερών και ραντάρ, για τον έλεγχο της εισροής λαθρομεταναστών, καθώς και την ένταξη της ελληνοαλβανικής μεθορίου στη δύναμη Frontex, όπως συμβαίνει και για τα ανατολικά σύνορα της χώρας.
Στην επιστολή γίνεται λόγος για «ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων», η οποία έχει ως αποτέλεσμα «κάθε λογής κακοποιοί να εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι, λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών που με πολλούς κόπους απέκτησαν».
Οι κάτοικοι, σημειώνεται, είναι πια ανήμποροι «να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη αυτά ζητήματα και με κίνδυνο της ζωής τους περιμένουν το επόμενο κάθε φορά χτύπημα».
Προσθέτουν δε, «παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους στις ακριτικές περιοχές, η πολιτεία (…) δεν αποδέχεται τη μεγάλη ευθύνη της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης