Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος- Επιβεβαίωσε την υποστήριξη του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Δ. Αβραμόπουλος- Επιβεβαίωσε την υποστήριξη του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας
Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος επανεπιβεβαίωσε την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας προς όφελος όλων των λαών της «πολύπαθους περιοχής της ΝΑ Ευρώπης»
Τη βούληση της Ελλάδας να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, ευχόμενος ακόμη να ξεκινήσουν σύντομα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος σε κοινές δηλώσεις του με την Αλβανίδα ομόλογο Μιμί Κοντέλι επανεπιβεβαίωσαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας προς όφελος όλων των λαών της «πολύπαθους περιοχής της ΝΑ Ευρώπης».
Οι δύο υπουργοί αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, στην Αθήνα, χαρακτήρισαν τις συνομιλίες χρήσιμες, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές.
Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός μίλησε για τους ιστορικούς και ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και της Αλβανίας, ενώ έκανε λόγο για μία νέα αρχή στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και γνωστοποίησε ότι στα τέλη Αυγούστου θα υπογραφεί νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Από την μεριά της η κ. Κοντέλι χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο της Αλβανίας τονίζοντας ότι «δεσμευόμαστε για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα», ενώ ευχήθηκε η ελληνική προεδρία της ΕΕ να είναι επιτυχημένη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τη χώρα μας για τη στήριξη που παρέχει στην προσπάθεια της γείτονος να ενταχθεί στην ΕΕ.
Οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας της χώρας, όπως είπε η κα Κοντέλι, αφορούν την παιδεία και την εκπαίδευση, τη συμμετοχή της Αλβανίας σε κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τις διμερείς ασκήσεις, τη συμμετοχή δυνάμεων της Αλβανίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα, στη φοίτηση Ελλήνων Αξιωματικών στις Σχολές της Αλβανίας και στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στους Αλβανούς αξιωματικούς. Στις ελληνικές ανώτατες στρατιωτικές σχολές φοιτούν 35 Αλβανοί αξιωματικοί και πρόσφατα 2 Έλληνες αξιωματικοί αποφοίτησαν από την ανώτερη Σχολή Άμυνας της Αλβανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης