Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα παρέμβαση Χατζημαρκάκη (Ευρωβουλευτής) υπέρ της Ελλάδας - Μείζον πολιτικό ζήτημα η προστασία της πρώτης κατοικίας

Νέα παρέμβαση Χατζημαρκάκη (Ευρωβουλευτής) υπέρ της Ελλάδας - Μείζον πολιτικό ζήτημα η προστασία της πρώτης κατοικίας

Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί στην Ελλάδα - Πώς θα αποπληρωθούν τα κόκκινα δάνεια;
"Τεράστιο πολιτικό ζήτημα αποτελεί η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα", διεμήνυσε σε νέα παρέμβασή του ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης.
"Η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές αντιμετώπισης των αστέγων στην Ευρώπη.
Ο κ. Χατζημαρκάκης, αφού χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να ληφθούν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τόνισε πως απαιτείται η προσοχή της Ευρώπης σ' ένα κίνδυνο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια.
"Στην Ελλάδα", ανέφερε ο ευρωβουλευτής, "έχει διασφαλιστεί μόνο για έναν χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, μέσα στο 2014". "Από το 2015", συνέχισε ο κ. Χατζημαρκάκης, "υπάρχει ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους, θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε στην Ελλάδα. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των οικογενειών. Πώς θα αποπληρώσουν αυτά τα κόκκινα δάνεια;".
"Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα;", αναρωτήθηκε ο κ. Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και κατέληξε: "Είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα που θα βρούμε μπροστά και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα με άμεση διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να μπει η Ελλάδα σε ρυθμούς που θα αποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης