Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκινά πιλοτικά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Ξεκινά πιλοτικά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»
Θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.
Αρχικώς θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένες πόλεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών, οι οποίοι θα παράσχουν διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων ώστε να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κ. Κεδίκογλου κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, την ανάγκη αυτή να υπάρξει και να στηριχθεί με την πρόσληψη καθηγητών ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη θα ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες ώστε να χρηματοδοτηθεί για την επόμενη χρονιά.
Επισήμανε ακόμη ότι μέχρι το 2008 έγινε κατάχρηση αυτού του θεσμού και ανακοίνωσε ότι για φέτος οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και με κλειστό προϋπολογισμό.
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ενισχυθεί ο θεσμός της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και αυτό θα αποτυπώνεται σε υπουργική απόφαση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να απασχολούνται στο πρόγραμμα αναπληρωτές πέραν του περιορισμού των 4 ωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης