Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics - Οι αναδυόμενες αγορές δεν θα οδηγήσουν σε μια νέα παγκόσμια κρίση

Capital Economics - Οι αναδυόμενες αγορές δεν θα οδηγήσουν σε μια νέα παγκόσμια κρίση
Η παγκόσμια στασιμότητα θα επιστρέψει οσονούπω
Με το μαζικό sell-off στις αναδυόμενες αγορές να μονοπωλεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ενδιαφέρον, η Capital Economics σπεύδει να διαψεύσει τις σειρήνες που κάνουν λόγο για μία νέα οικονομική κρίση!
Σύμφωνα με την έκθεσή της "Fall-out from emerging market instability should be short-lived", την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Capital Economics αποτιμά ως λαθεμένη την άποψη περί επικείμενης νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με εφαλτήριο της αναπτυσσόμενες αγορές.
Όπως εξηγεί, παρά τη ραγδαία πτώση ορισμένων εθνικών νομισμάτων, η συζήτηση περί  νέας παγκόσμιας κρίσης, που θα πλήξει πρωτίστως τις αναδυόμενες αγορές, είναι εκτός πραγματικότητας.
Το μαζικό sell-off και η τρέχουσα αβεβαιότητα έχουν περιορισμένο διάστημα ζωής, καθώς οσονούπω η σταθεροποίηση θα επιστρέψει.
Η εκτίμηση της Capital Economics εδράζεται στους εξής δύο παράγοντες:
1. Οι αναδυόμενες αγορές συνιστούν ένα ποικιλόμορφο group. Αυτό σημαίνει πως οι ευπάθειες, όπως αυτή του tapering, δεν επιδρούν σε όλες τις αγορές με τον ίδιο τρόπο. Σε ορισμένες οικονομίες, ο αντίκτυπος είναι μεγάλος, σε άλλες μικρός και σε άλλες μηδαμινός!
2. Η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης συνιστά το πρώτο βήμα εξισορρόπησης της παγκόσμιας οικονομίας.



Η αναταραχή στις αναπτυσσόμενες αγορές έχει αντικατοπτριστεί μέχρι στιγμής, εξ ολοκλήρου στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Ένας από τους μεγάλους «χαμένους» είναι το peso της Αργεντινής, το οποίο συμπαρέσυρε με τη σειρά του, αρκετά άλλα νομίσματα. Η αναστάτωση των αγορών διοχετεύτηκε τάχιστα στο peso λόγω των μακροχρόνιων παθογενειών του νομίσματος της λατινικής χώρας.
Παράλληλα, η «βουτιά» της τουρκικής λίρας, η οποία συνιστά τον έτερο «χαμένο», αντανακλά το εκτεταμένο έλλειμμα τρέχουσων συναλλαγών.
Επίσης, μεταξύ των εντυπωσιακών γεγονότων, περιλαμβάνεται η απρόσμενη αντοχή των νομισμάτων του Μεξικού, της Ουγγαρίας, της Ινδίας και της Ρωσίας.
Φυσικά, η ρευστότητα στις αναδυόμενες αγορές δεν πρόκειται να αποτρέψει την Fed από ένα περαιτέρω tapering στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης