Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου
Θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για Δημόσιο και οικονομία

Την άποψη ότι το 2014 θα το πιο αποδοτικό έτος όσον αφορά την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, τονίζοντας ότι από την εξέλιξη αυτή θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική οικονομία.
Η εκτίμηση αυτή διατυπώνεται σε έγγραφο του κ.Στουρνάρα που δόθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο και αλλαγής του καταστατικού του.
Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τους δύο βουλευτές έπειτα από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σχετικά με τις καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων και τις πληροφορίες ότι η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο.
«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις αξιωματούχων ευρωπαϊκών οργάνων και τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι θέσεις της χώρας διατυπώνονται επίσημα μέσω της εκπροσώπησής της στα ευρωπαϊκά όργανα» αναφέρει ο κ.Στουρνάρας, ο οποίος τονίζει σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, ότι «εκτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται από το ελληνικό Δημόσιο».
«Το πρόγραμμα αυτό εκτελείται εντός του πλαισίου που διαμορφώνουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, οι προβλέψεις των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά πρωτίστως το ισχύον εθνικό και κοινοτικό δίκαιο» αναφέρει ο κ.Στουρνάρας, ο οποίος υπενθυμίζει ότι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση του δημόσιου χρέους και η προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης