Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαψεύδονται οι φήμες για deal μεταξύ της Fairfax και του ΥΓΕΙΑ - Πιθανή μια μελλοντική συνεργασία με τη MIG

tags :
Διαψεύδονται οι φήμες για deal μεταξύ της Fairfax και του ΥΓΕΙΑ - Πιθανή μια μελλοντική συνεργασία με τη MIG
Οι επαφές της MIG με τη Fairfax είναι προκαταρκτικές και δεν υπάρχει συμφωνία σε κανένα επίπεδο
(upd)Διαψεύδονται οι φήμες για συμφωνία απόκτησης στρατηγικού ποσοστού συμμετοχής του καναδικού fund Fairfax στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr από τις 27 Ιανουαρίου, πράγματι υπάρχουν επαφές μεταξύ της MIG και της Fairfax, οι οποίες ωστόσο είναι προκαταρκτικές και επομένως δεν δύναται να υπάρχει συμφωνία σε κανένα επίπεδο.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και οι φήμες για τυχόν deal μεταξύ του καναδικού fund και του Ομίλου ΥΓΕΙΑ δεν επιβεβαιώνονται.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει στο μέλλον τυχόν συνεργασία μεταξύ της Fairfax και της MIG, χωρίς αυτό να αφορά αποκλειστικά στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ.
Αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία και την εξέλιξη των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Τι ανέφερε από τις 27 Ιανουαρίου το www.bankingnews.gr

Σε πρώιμο στάδιο χωρίς οποιαδήποτε συμφωνία οι επαφές της MIG με το καναδικό fund Fairfax - Υψηλοί όγκοι στη μετοχή

Σε πολύ πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του καναδικού fund Fairfax και της MIG.
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί με τρόπο σαφή ότι δεν έχει υπάρξει καμία έως τώρα συμφωνία.
Η διοίκηση της MIG κατά καιρούς πραγματοποιεί επαφές με πλειάδα διεθνών επενδυτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε συνάντηση με funds υπάρχει και deal.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η bad bank Λαϊκή πούλησε κατά ένα παράδοξο και περίεργο τρόπο όλη την συμμετοχή στην MIG περίπου 3% με 3,5% που αντιστοιχούσε σε 24 με 24,5 εκατ μετοχές της MIG.
Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν με επιθετικό τρόπο, σε μικρό χρονικό διάστημα μη επιτρέποντας έτσι στην Λαϊκή να μεγιστοποιήσει το κεφάλαιο που απέκτησε ενώ συνέβαλλε και στην μεγάλη πίεσης της μετοχής.
Δηλαδή σε ελάχιστες ημέρες πουλήθηκαν 24,5 εκατ μετοχές σε ένα εύρος τιμής μεταξύ 0,33 με 0,38 ευρώ που ισοδυναμεί με δυνητικό τίμημα για την bad bank Λαϊκή περίπου 8,8 με 9 εκατ ευρώ.
Η MIG αποτελεί μια εταιρία συμμετοχών με καλές επενδύσεις οι οποίες όταν σταδιακά θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας θα αναδείξουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Η MIG μπορεί να ταλαιπώρησε τους μικρομετόχους και γενικώς μετόχους της αλλά πλησιάζει ο καιρός της επιβράβευσης όσων την έχουν διακρατήσει.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 17:38)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης