Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η συντριβή των αναδυόμενων αγορών δεν θα έχει σημασία για τις ανεπτυγμένες - Γιατί οι έξυπνοι επενδυτές μένουν μακριά από αυτές...

Η συντριβή των αναδυόμενων αγορών δεν θα έχει σημασία για τις ανεπτυγμένες - Γιατί οι έξυπνοι επενδυτές μένουν μακριά από αυτές...
Υπάρχουν τρεις λόγοι που στηρίζουν την άποψη αυτή
Θα πρέπει ο αναπτυγμένος κόσμος να ανησυχεί για την πορεία των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών; Πόσο μπορεί ο πανικός που επικρατεί στις αναπτυσσόμενες χώρες να μεταδοθεί στην παγκόσμια οικονομία;
Αυτά είναι μόνο δύο από τα κρισιμότερα ερωτήματα που απασχολούν τους traders των παγκόσμιων αγορών, με αφορμή τις "σεισμικές" αναταράξεις που επικρατούν στις αναδυόμενες αγορές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι συμβαίνει σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.
Οι δρόμοι του Κιέβου έχουν μετατραπεί σε πεδία μαχών.
Η Τουρκία βυθίζεται, ενώ μπορεί σύντομα να μην είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της.
Η Αργεντινή περνάει μια άλλη νομισματική κρίση.





Όμως σύμφωνα με μερίδα των αναλυτών ίσως μια συντριβή στις αναδυόμενες αγορές να μην έχει σημασία για τον αναπτυγμένο κόσμο.
Υπάρχουν τρεις λόγοι γι' αυτήν την άποψη.
Πρώτον, ενώ οι περισσότερες είναι μεγάλες εξαγωγικές χώρες, ακόμη και αν επιβραδυνθούν οι οικονομίες τους, δεν θα χτυπήσουν τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Δεύτερον, οι Κεντρικές Τράπεζες θα βοηθήσουν να εξισορροπήσουν τις οικονομίες τους με στόχο να εξάγουν περισσότερο.
Τέλος, ενώ υπάρχουν αναπόφευκτες μικρές κρίσεις, οι περισσότερες αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να αυξάνονται πολύ γρήγορα.
Μέχρι στιγμής οι έξυπνοι επενδυτές έχουν μείνει έξω από τις εν λόγω αγορές μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των αναταράξεων, τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης