Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Κεφαλονιά αύριο ο υπ.Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος

Στην Κεφαλονιά αύριο ο υπ.Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος
Στόχος να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής το νησί


Στην Κεφαλονιά θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει από κοντά την κατάσταση των σχολικών μονάδων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αναμένεται να επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επαναφέρουμε τους κανονικούς ρυθμούς ζωής στην Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα αυτοί του Ληξουρίου και των γύρω χωριών, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά αλλά ο κρατικός μηχανισμός από την αρχή ήταν δίπλα τους», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες που γίνονται στο νησί.
«Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Πλέον ελέγχονται τα σπίτια. Κάποια σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα, ήδη έχουν έρθει στο νησί ειδικές λυόμενες αίθουσες για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα. Τις εγκαταστάσεις θα επιβλέψει, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, που θα φτάσει αύριο το πρωί στο νησί» ανέφερε ο κ.Σπύρου, προσθέτοντας πως οι σεισμόπληκτοι «σιγά σιγά αποζημιώνονται με χρήματα από την πρόνοια μέσω του δήμου Κεφαλονίας, έπειτα από αίτηση που έχουν συμπληρώσει και τον έλεγχο που έχει γίνει, με το ποσό των 580 ευρώ».
 «Από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση, έδωσε χέρι βοηθείας στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων σε δημόσια ταμεία. Θα είμαστε δίπλα τους όσο χρειαστεί», κατέληξε ο περιφερειάρχης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης