Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Καταστροφικά τα λάθη της τρόικας στο πρώτο μνημόνιο - Το σφάλμα στον πολλαπλασιαστή οδήγησε σε βαθιά ύφεση

Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Καταστροφικά τα λάθη της τρόικας στο πρώτο μνημόνιο - Το σφάλμα στον πολλαπλασιαστή οδήγησε σε βαθιά ύφεση
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών που ελέγχουν την τρόικα
Τα βέλη του κατά της τρόικας έστρεψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει τα πεπραγμένα των τροϊκανών.
Ο υπουργός έκανε λόγο για σημαντικά λάθη και λανθασμένους υπολογισμούς στο πρώτο μνημόνιο.
«Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του πρώτου μνημονίου ήταν καταστροφικές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, όπως και η καθυστέρηση στην απόφαση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όπως τόνισε, γίνεται ακόμη προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη στο δεύτερο μνημόνιο, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο.
Ο κ.Στουρνάρας κατά τη συνάντησή του με τους συνεισηγητές της σχετικής έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, Οτμαρ Κάρας και Λίεμ Χόανγκ Νγκονγκ, παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους λανθασμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές που χρησιμοποίησε η τρόικα, οι οποίοι τελικά οδήγησαν σε βαθιά ύφεση 6,4% του ΑΕΠ το 2012, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης