Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roubini - Η «μίνι τέλεια καταιγίδα» πλήττει τις αναδυόμενες αγορές - Δεν τελείωσε η πτώση στα νομίσματα

Roubini - Η «μίνι τέλεια καταιγίδα» πλήττει τις αναδυόμενες αγορές - Δεν τελείωσε η πτώση στα νομίσματα
Παρά τις "ανάσες" από τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών
Δεν έχει τελειώσει η πτώση στα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομικών, προειδοποιεί ο γνωστός οικονομολόγος, Nouriel Roubini, παρά το γεγονός ότι πήραν μια «ανάσα» μετά τις παρεμβάσεις από τις κεντρικής τράπεζες.
Ο οικονομολόγος περιγράφει την κρίση που πλήττει τις αναδυόμενες αγορές, ως τη «μίνι τέλεια καταιγίδα».
«Προβλέπω περαιτέρω πτώση σε κάποιες «εύθραυστες» αναδυόμενες αγορές, δεδομένου του μακρoοικονομικού και πολιτικού ρίσκου», δήλωσε ο διάσημος για τις «καταστροφολογικές» του προβλέψεις, Nouriel Roubini, μιλώντας στο Marketwatch.
Όπως σημειώνει, οι αυξήσεις επιτοκίων, όπως για παράδειγμα στην Τουρκία, βοήθησαν την κατάσταση, αλλά την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι φρόντισαν να κρατήσουν χαρούμενους και τους ψηφοφόρους!
Και εξηγεί ότι η σύσφιξη στη νομισματικής πολιτική της Τουρκίας, θα περιορίσει τις περαιτέρω πιέσεις στη λίρα, αλλά το ερώτημα είναι πόσο καιρό μπορεί να κρατηθούν υψηλά τα επιτόκια σε αυτές τις χώρες, όταν η ανάπτυξη εξασθενεί και οι εκλογές πλησιάζουν.
Παράλληλα προέβλεψε ότι οι κεντρικές τράπεζες τελικά θα προχωρήσουν σε περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής τους.
Προσέθεσε ότι «δεν έχουν προχωρήσει σε αρκετή σύσφιξη. Εν τέλει θα το κάνουν».
Η Τουρκία και η Ν. Αφρική, οι οποίες προχώρησαν σε αύξηση επιτοκίων, συμπεριλαμβάνονται στις επονομαζόμενες «εύθραυστες πέντε αναδυόμενες». Οι άλλες τρεις είναι οι Βραζιλία, Ινδία και Ινδονησία.
Και οι πέντε χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις εξής προκλήσεις:
Δημοσιονομικά ελλείμματα, ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών, πτωτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πληθωρισμό υψηλότερο του στόχου και εκλογές εντός του έτους, οι οποίες προκαλούν πολιτική αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης