Τελευταία Νέα
old

Εκτός υπουργείου Οικονομικών ο Απόστολος Ρεφενές

Εκτός υπουργείου Οικονομικών ο Απόστολος Ρεφενές
Ο κ. Ρεφενές ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής που επεξεργάστηκε τις αλλαγές του φορολογικού που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα
Με επιστολή του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων, Απόστολος Ρεφενές  ζητά να μην ανανεωθεί η θητεία του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η οποία λήγει το Μάρτιο και έως τότε παραμένει στη θέση του.
Ο κ. Ρεφενές ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής που επεξεργάστηκε τις αλλαγές του φορολογικού πλαισίου της κεφαλαιαγοράς που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα.
Οι αλλαγές αυτές κατέληξαν στην επιβολή αυτοτελούς φόρου υπεραξίας με συντελεστή 15% για τα κέρδη που προκύπτουν από συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (τίτλοι που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά ή που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες, καθώς και για τα κρατικά ομόλογα) αλλά και στη διατήρηση του φόρου 0,2% για κάθε πράξη πώλησης, χωρίς τελικώς να θεσπιστεί κανενός είδους αφορολόγητο.
Πάντως από το υπουρργείο Οικονομικών τονίζουν ότι «δεν τον έχει τελειώσει κανείς τον κ. Ρεφενέ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης