Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica bank - Νέος CEO o Γκίκας Μάναλης και αναπληρωτής CEO o Αλέξανδρος Αντωνόπουλος η συμβιβαστική λύση - Επιβεβαίωση bankingnews

tags :
Attica bank - Νέος CEO o Γκίκας Μάναλης και αναπληρωτής CEO o Αλέξανδρος Αντωνόπουλος η συμβιβαστική λύση - Επιβεβαίωση bankingnews
Η επιλογή….και των δύο στελεχών ήταν προϊόν ισορροπιών….- Το deal με ΤΠ&Δ και ένας τρόπος να ανακάμψει η μετοχή;
(upd3)Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank αναλαμβάνει ο Γκίκας Μάναλης, ενώ αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ορίζεται ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr για συμβιβαστική λύση μεταξύ των κ. κ. Μάναλη και Αντωνόπουλου.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.
Ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Γαμβρίλης δήλωσε πως "Επιδίωξή μας, με αυτές τις αλλαγές, είναι να επιταχύνουμε την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας στη νέα πορεία της στο μέλλον. Ένας σχεδιασμός που θέλει την Attica Bank να σταθεροποιεί τον διακριτό της ρόλο στο τραπεζικό σύστημα και να μετασχηματίζεται σε ένα ευέλικτο τραπεζικό ίδρυμα με σαφή προσανατολισμό τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την ενίσχυση καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων, του κέντρου και της περιφέρειας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικούς τομείς και παρουσιάζουν θετικές προοπτικές".

Η ανακοίνωση της Attica Bank

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2, παρ. 2, εδάφιο (ε) της Απόφασης 3/347/12.07.2005 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του άρθρου 4.1.3.6. του ισχύοντος Κανονισμού του Χ.Α., η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίασή του στις 07/02/2014, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.  Εξέλεξε ως μέλη του, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Κωνσταντίνου Γουβάλα, Αικατερίνης Ζευγώλη και Ευθυμίας Δελή τους κυρίους Γκίκα Μάναλη, Νικόλαο Μπακατσέλο και Γιάννο Γραμματίδη.
2. Τοποθέτησε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον κ. Γκίκα Μάναλη και στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου τον κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, καθορίζοντας συγχρόνως τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους, ενώ προσδιόρισε τις αρμοδιότητες του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Ιωάννη Γαμβρίλη, σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά αναφέρονται στο υπ' αριθμ. 1165/ 07.02.2014  Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο κ. Γκίκας Μάναλης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου την 12/2/2014. Οι αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένουν όπως έχουν οριστεί με το υπ' αριθμ. 1147/1.3.2013 Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου.
3.  Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επανασυγκροτήθηκε σε σώμα  και η σύνθεσή του έχει ως εξής:
1)     Ιωάννης Γαμβρίλης: Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, εκτελεστικό μέλος
2)     Αντώνιος Σελλιανάκης : Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
3)     Γκίκας Μάναλης: Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
4)     Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
5)     Ιωάννης Ιωαννίδης: Εκτελεστικό μέλος
6)     Ευάγγελος Δελής: Εκτελεστικό μέλος
7)     Αθανάσιος Σταθόπουλος: Μη εκτελεστικό μέλος
8)     Αθανάσιος Πρέσβελος: Μη εκτελεστικό μέλος
9)     Ηλίας Περτζινίδης: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
10)   Περικλής Καραΐσκος: Μη εκτελεστικό μέλος
11)   Δημήτριος Βογανάτσης: Ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος
12)  Νικόλαος Μπακατσέλος: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
13)  Γιάννος Γραμματίδης: Μη εκτελεστικό μέλος
14)  Γεώργιος Χορταρέας: Πρόσθετο, μη εκτελεστικό μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει των διατάξεων του N.3723/2008.
Η θητεία του παρόντος  Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, η οποία έχει ορισθεί τριετής, με την από 22-06-2012 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της λήγει την 22-06-2015, παρατεινόμενη μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2015.
4. Ενέκρινε την τροποποίηση της σύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου, συνεπεία της παραιτήσεως του μέλους αυτής, κας Αικατερίνης Ζευγώλη.
Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας έχει ως εξής:
1)     Αθανάσιος Πρέσβελος (Πρόεδρος),
2)     Περικλής Καραΐσκος (μέλος)
3)     Νικόλαος Μπακατσέλος (μέλος)
Οι ως άνω αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα τεθούν, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Νόμο, προς επικύρωση στην προσεχή Τακτική  Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών της Τράπεζας.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Ποιο μπορεί να  είναι το μέλλον της Attica bank;

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank για να εκλέξει νέα διοίκηση.
Είχε προταθεί ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να είναι ο νέος CEO της Attica bank αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκίκας Μάναλης (παλαιό τραπεζικό στέλεχος, ΕΧΑΕ, ΕΡΤ) θα είναι ο νέος CEO και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
Πρόεδρος θα παραμείνει ο Γιάννης Γαμβρίλης και θα είναι βασικός υπεύθυνος για την στρατηγική της τράπεζας.
Με αφορμή την νέα διοικητική δομή που αποτελεί ένα είδος επανεκκίνησης για την Attica bank, καθώς για καιρό χρειαζόταν διοικητική αναδιάρθρωση θα πρέπει να εξεταστεί πιο είναι το μέλλον μιας τράπεζας όπου το 51% ελέγχει το ΤΣΜΕΔΕ.
Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα;
1)Η Attica bank χρειάζεται αύξηση ενεργητικού και αν ναι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται και αύξηση παθητικού.
2)Η Attica bank χρειάζεται στρατηγικό επενδυτή;
3)Πως θα ανακάμψει η μετοχή της Attica bank;
Οι απαντήσεις
1)Η αγορά ενεργητικού αν δεν συνοδεύεται με αγορά παθητικού δηλαδή καταθέσεων δεν έχει κανένα στρατηγικό νόημα.
Έχει αναφερθεί ότι θα μπορούσαν οι τραπεζικές δραστηριότητες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να συγχωνευθούν με την Attica bank δημιουργώντας μια ισχυρότερη μεσαία τράπεζα.
Το σχέδιο αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε deal είναι υπαρκτό, αλλά προϋποθέτει απόσχιση δραστηριοτήτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε οι παρακαταθήκες να διαχωριστούν και οι αμιγώς τραπεζικές εργασίες να αποτελέσουν μια άλλη νομική οντότητα που θα μπορούσε να συχωνευθεί με την Attica bank.
Όμως ενώ τα δάνεια μπορούν να πωληθούν – μεταβιβαστούν, οι καταθέσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποτελούν «ειδική κατηγορία» άρα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια
2)Η έλευση νέας διοίκησης θα πρέπει να οδηγήσει την Attica bank σε ένα ριζικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής.
Πλησιάζει ο καιρός που πρέπει το ΤΣΜΕΔΕ να πουλήσει ένα στρατηγικό ποσοστό ώστε ένας νέος επενδυτής να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση της Attica bank.
Το ΤΣΕΜΔΕ συνέβαλλε καθοριστικά στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και στο ομολογιακό και πλησιάζει ο καιρός να ανακτήσει ένα μέρος της επένδυσης που πραγματοποίησε.
Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ανακάμψει η μετοχή που έχει υποχωρήσει στα 0,22 ευρώ.
Αν η Attica bank αντί για 228 εκατ κεφαλαιοποίηση είχε 450 ή 500 εκατ αυτό σημαίνει ότι η τιμή αντί 0,22 θα ήταν 0,45 με 0,5 ευρώ.
Σε μια τέτοια περίπτωση αν το ΤΣΜΕΔΕ πουλούσε ένα μέρος του μεγάλου ποσοστού του θα δημιουργούσε ισχυρό momentum στην μετοχή, θα ανακτούσε ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που επένδυσε και η Attica bank θα μετεξελισσόταν σε τράπεζα με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:26 6 Φεβρουαρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης