Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ρυθμιστής των αναδυόμενων αγορών η… Κίνα – Από πηγή δεινών δύναται να μεταμορφωθεί σε πηγή… ανάκαμψης!

Ρυθμιστής των αναδυόμενων αγορών η… Κίνα – Από πηγή δεινών δύναται να μεταμορφωθεί σε πηγή… ανάκαμψης!
Ενδιαφέρον δημοσίευμα του CNBC
Ως ο πιθανός σωτήρας των αναδυόμενων αγορών χαρακτηρίζεται η Κίνα, καθώς η «διάσωση» των αναπτυσσόμενων οικονομιών εδράζεται στην… Άπω Ανατολή!
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής του fund «View from the Peak: Macro Strategies», Paul Kraker, η Κίνα θα αποτελέσει τον πραγματικό οδηγό των αναδυόμενων αγορών.
«Η μείωση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed συνιστά πηγή ανησυχίας, αλλά η κινεζική επιστροφή θα τονώσει εκ νέου τον κλάδο των εξαγωγών και θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Οι αναδυόμενες αγορές πλήττονται από μαζικά sell-off, έπειτα από τη ραγδαία υποτίμηση αρκετών νομισμάτων, όπως της Αργεντινής, της Τουρκίας και της Νοτίου Αφρικής. Αρκετοί αναλυτές αποδίδουν την ευθύνη για την πρόσφατη αναταραχή στο tapering της Fed.
Ωστόσο, οι ανησυχίες για την Κίνα συνιστούν έναν ακόμα λόγο για μαζικά sell-off, καθώς οι φόβοι επί του σκιώδους τραπεζικού τομέα και των αδύναμων προοπτικών ανάπτυξης επιδεινώνουν την κατάσταση.
«Το outlook της Κίνας είναι αρκετά πιο κρίσιμο από το tapering της Fed. Μία τυχόν βελτίωσή του θα βάλει ένα τέλος στην τρέχουσα αναταραχή» επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο διεθνής παράγοντας υποτιμά την ικανότητα της Κίνας να διαχειριστεί την κατάσταση.
«Ένα υγιές τραπεζικό σύστημα και μία εύρωστη πιστωτική ανάπτυξη συνιστούν κλειδιά για την ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών» εκτιμά ο Paul Kraker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης