Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη (υπ.Τουρισμού) – «Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» το διακύβευμα των Ευρωεκλογών

Κεφαλογιάννη (υπ.Τουρισμού) – «Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» το διακύβευμα των Ευρωεκλογών
Το ευρωπαϊκό όραμα η απάντηση στο λαϊκισμό


Την άποψη ότι το ευρωπαϊκό όραμα είναι η απάντηση στο λαϊκισμό εξέφρασε σε ομιλία της σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το «Ναι ή Όχι στην Ευρώπη»
Μιλώντας σε εκδήλωση για τη «Δημοκρατία» στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, η κα.Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην Ευρώπη», υπογραμμίζοντας πάντως η εκλογή των πολιτικών που θα θητεύσουν στην Ευρωβουλή γίνεται με λίστα και όχι με εκλογή απευθείας από τους πολίτες.
«Ούτε ακόμη από τα ίδια τα κόμματα» ανέφερε η κα.Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως αυτό το ζήτημα θα πρέπει να το δουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να το αλλάξουν.
Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν και ο εντεταλμένος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel για την ελληνογερμανική συνεργασία, H.J.Fuchtel, ο οποίος, τόνισε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας -αλλά και όλων των κρατών- μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο δεν φτάνει.
«Χρειάζεται και στροφή προς τα κάτω και ειδικά στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι γέφυρες προς την τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητες για να υπάρξει μεταλαμπάδευση γνώσης, εμπειρίας, από μια χώρα στην άλλη» ανέφερε ο κ.Fuchtel.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης