Τελευταία Νέα
Bank Insider

Επίθεση Στουρνάρα στην τρόικα - «Αν η Ελλάδα δεχόταν τις προβλέψεις της, θα είχε καταστραφεί» - «Έπεσε έξω...»

Επίθεση Στουρνάρα στην τρόικα - «Αν η Ελλάδα δεχόταν τις προβλέψεις της, θα είχε καταστραφεί» - «Έπεσε έξω...»
Tον Σεπτέμβριο η τρόικα διατύπωσε λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις και ζητούσε μέτρα 3 δισ. για το 2014
Σφοδρή επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, διαμηνύοντας πως "αν η Ελλάδα είχε αποδεχθεί τις προβλέψεις της τριμερούς, σήμερα θα είχε καταστραφεί".
Ο κ. Στουρνάρας επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην τρόικα πως "έπεσε τραγικά έξω" σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2013.
"Αν οι προβλέψεις της τριμερούς είχαν γίνει δεκτές από την Αθήνα, η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε μια μεγάλη καταστροφή σήμερα", εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.
Μιλώντας σε διεθνές Συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως "τον Σεπτέμβριο η τρόικα άφησε στο γραφείο του ένα χαρτί με λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις, με βάση τις οποίες ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ για το 2014".
"Αν εισηγούμουν στην κυβέρνηση να το δεχτούμε, θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή σήμερα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως, αντίθετα με τις προβλέψεις της τρόικα, η Ελλάδα θα πετύχει ένα "σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω από το στόχο", κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα πλεόνασμα το ύψος του οποίου θα είναι «πολύ-πολύ μεγάλη έκπληξη».
«Η τρόικα έχει κολλήσει, είχε κολλήσει μάλλον, γιατί ελπίζω τώρα με τα νέα στοιχεία... το μυαλό τους να έχει κάπως προσαρμοστεί στη πραγματικότητα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης