Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - Όταν άλλοι θρηνούν, κάποιοι κερδίζουν από τις αναδυόμενες αγορές

HSBC - Όταν άλλοι θρηνούν, κάποιοι κερδίζουν από τις αναδυόμενες αγορές
Εάν κάποιος παραμείνει bearish, απλά μπορεί να χάσει το τρένο των κερδών!
Την ώρα που οι περισσότεροι traders "θρηνούν" για τις ζημιές που είχαν στα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών, η HSBC δηλώνει ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να τοποθετούνται στα εν λόγω νομίσματα μετά το πρόσφατο sell off.
"Όταν οι άλλοι θρηνούν, κάποιοι μπορούν να αγοράζουν", αναφέρει ο David Bloom της HSBC, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να είναι bearish.
"Επιφυλακτικοί θα έπρεπε να είμασταν πέρσι. Τώρα εάν κάποιος παραμείνει bearish, απλά μπορεί να χάσει το τρένο των κερδών", ανέφερε ο Bloom.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η HSBC που πιστεύει σε ένα rebound των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.
Η Renaissance Capital, η οποία ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές, δηλώνει bullish.
Σύμφωνα με την ίδια η πτώση στα νομίσματα είναι υπερβολική. Γι' αυτό και θα ανακάμψουν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών κινούνται σταθεροποιητικά τις τελευταίες συνεδριάσεις μετά την αναταραχή των προηγούμενων ημερών που ξεκίνησε με την κατάρρευση του αργεντίνικου πέσο και προκάλεσε εσπευσμένες αυξήσεις επιτοκίων σε Τουρκία, Ινδία και Νότιο Αφρική.
Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η καταγραφή των εκροών από τα funds μετοχών των πέντε εύθραυστων αναδυόμενων (Τουρκία, Ινδία, Ινδονησία, Ν. Αφρική και Βραζιλία) δείχνει πως οι επενδυτές απομακρύνονται από τις χώρες όπου τα εμπορικά ελλείμματα βασίζονται σε εξωτερική χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης